×

Βιογραφικό

Η Αλεξάνδρα Χρυσάγη, Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Teeside Πανεπιστημίου του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι κάτοχος ελληνικής (Αριθμός. Πρωτ. Υ4774) και βρετανικής άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

Είναι εγκεκριμένη Επαγγελματίας Ψυχολόγος (Registered Practitioner Psychologist) από το Health & Care Professions Council (HCPC) της Μ. Βρετανίας (Αριθμός εγγραφής: PYL28691) και πιστοποιημένη Κλινική Επόπτρια από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία (BPS, RAPPS) , της οποίας είναι τακτικό μέλος (Chartered Member). Ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της στην επιστήμη της Ψυχολογίας, η Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία την αναγνώρισε ως επίτιμο μέλος (Associate Fellow).

Η Αλεξάνδρα Χρυσάγη μέσα από την πολυετή πορεία της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην ιδιωτική πρακτική, κατάφερε να αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και να παρέχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας σε θεραπευόμενους που αντιμετωπίζουν συνήθεις διαπροσωπικές δυσκολίες (χωρισμό, πένθος, υπαρξιακό άγχος), αλλά και σε εκείνους που δυσκολεύονται με κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές (γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, διαταραχή πανικού, κοινωνική αγχώδης διαταραχή, φοβίες κ.ά), ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχή μετατραυματικού στρες και διαταραχές προσωπικότητας (οριακή, ναρκισσιστική, σχιζοειδή κ.ά).

Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια, επόπτρια με επάρκεια εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία από το Βρετανικό Σύλλογο των Συμπεριφορικών και Γνωσιακών Θεραπειών (British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies) και πιστοποιημένη θεραπεύτρια, επόπτρια στην εξειδικευμένη θεραπεία για το τραύμα EMDR (όρος που αποδίδεται στα ελληνικά ως «απευαισθητοποίηση και επανεπεξεργασία μέσω οφθαλμικών κινήσεων) από το Βρετανικό Σύλλογο του EMDR UK & Ireland.

Η Αλεξάνδρα Χρυσάγη διατελεί καθήκοντα Εξωτερικού Λέκτορα και Κλινικής Επόπτριας των Βρετανικών Κλινικών και Συμβουλευτικών Διδακτορικών προγραμμάτων (UCL, Hertfordshire, Surrey, UEL κ.ά). Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συγγραφή άρθρων, μεταφράσεις ξένων επιστημονικών συγγραμμάτων, καθώς και πολυάριθμες εισηγήσεις, σε συνέδρια, αλλά και συνεργασίες σε έρευνες.

Από το 2018 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Έρευνας Θεραπείας και Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) συντονίζοντας, εκπαιδεύοντας και εποπτεύοντας τις ολοκληρωμένες βασικές εκπαιδεύσεις στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης και Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια. Παράλληλα συνεχίζει να παρέχει ψυχοθεραπεία κλινική εποπτεία και εκπαίδευση διαδικτυακά στην κλινική της στο Λονδίνο. Από το Σεπτέμβρη 2020, ξεκινά να εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα, Δημητρέσα 7-9, πλησίον Μεγάρου Μουσικής, με ενήλικες και εφήβους τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε θεραπευτικές ομάδες. Επίσης παρέχει συμβουλευτική γονέων. Η θεραπεία παρέχεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

 

Ακολουθήστε την Κλινική και Ακαδημαϊκή της πορεία

map

 

Αθήνα, 2003 – 2009. 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου το 2003 και περάτωσε τις σπουδές το 2007. Μετά τη λήψη του πτυχίου Ψυχολογίας, παρακολούθησε ετήσια εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο ΕΠΙΨΥ και στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Εργάστηκε εθελοντικά στο Ψυχιατρικό τμήμα Ενηλίκων του  Γεώργιου Γεννηματά και στη ΜΚΟ Βαβέλ.

Βόρεια Αγγλία, 2009 – 2012. 
Το 2009 μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις διδακτορικές της σπουδές στη Συμβουλευτική ψυχολογία στο Teeside University. Για τα επόμενα τρία έτη του διδακτορικού της, εργάσθηκε στο Εθνικό σύστημα υγείας (NHS) της Βόρειας Αγγλίας σε μια ευρεία γκάμα ψυχιατρικών δομών: πρωτοβάθμια περίθαλψη (συναισθηματικές και αγχώδεις διαταραχές), δευτεροβάθμια (αυξημένη συννοσηρότητα διαγνώσεων) και τριτοβάθμια (διαταραχές προσωπικότητας και ψύχωση) με ηλικιακό φάσμα θεραπευόμενων από 12 έως 75 ετών. Οι θεραπευόμενοι εμφάνιζαν ένα μεγάλο εύρος ψυχολογικών προβλημάτων, όπως ενδεικτικά αναφέρονται, κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, διαταραχή μετατραυματικού στρες, διαταραχές προσωπικότητας, ψύχωση κ.ά.

Παράλληλα με το διδακτορικό της, την κερδίζει η εργασία της με τις ευπαθείς ομάδες (μετανάστες, πρώην παιδιά στρατιώτες, βετεράνοι πολέμου) που παρουσιάζουν σύνθετη διαταραχή μετατραυματικού στρες (Complex PTSD) και ξεκινάει την εκπαίδευση της στην εξειδικευμένη θεραπεία EMDR για το ψυχικό τραύμα με τον παγκοσμίου φήμης Dr Richard Mitchel, EMDR UK & Ireland. Αποφοίτησε 3 χρόνια αργότερα το 2012 λαμβάνοντας το διδακτορικό της δίπλωμα και την ειδίκευσή της στην Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Νότια Αγγλία, 2012 – 2015. 
Τα επόμενα 3 έτη (2012-2015) τη βρίσκουν να ζει στο Πόρτσμουθ και να εργάζεται ως Εγκεκριμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο πρότυπο νοσοκομείο, St Mary’s Hospital, Solent NHS Trust στη δευτεροβάθμια περίθαλψη δουλεύοντας κυρίως με διαταραχές προσωπικότητας. Στα πλαίσια των καθηκόντων της εποπτεύει την κλινική και ακαδημαϊκή εργασία υποψήφιων διδακτόρων των Portsmouth και Southampton Universities. Εκεί είχε την τιμή να γνωρίσει επιστήμονες και κλινικούς παγκόσμιας εμβέλειας στις Γνωσιακές Συμπεριφορικές Θεραπείες της Τρίτης γενιάς (μετεξέλιξη της παραδοσιακής ΓΣΘ). Ξεκινάει το 2013 την μετεκπαίδευση της, στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία με την Dr Fionna Kennedy (Isle of Wight NHS Trust), το 2014 στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης με την Καθηγήτρια ψυχολογίας Dr Sue Clarke (Bournemouth University), το 2014 στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια με την Dr Deborah Lee (Berkshire NHS Trust). Παράλληλα ξεκινάει τo 2013 την ιδιωτική πρακτική της στο Wellness Centre, Chichester και το 2014 μεταβαίνει στην ιδιωτική κλινική Hampshire & Surrey Psychological Services.

Λονδίνο, 2015 – 2020. 
Tα επόμενα πέντε έτη (2015-2020) μεταβαίνει στο Λονδίνο. Από το 2015-2017 εργάζεται στο Hertfordshire NHS Trust στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, όπου διευθύνει την κλινική του τομέα Κατάθλιψης, Άγχους και Τραύματος. Στα πλαίσια της εργασίας της εποπτεύει την κλινική και ακαδημαϊκή εργασία υποψήφιων διδακτόρων των Surrey και Hertfordshire Universities. Εκπαιδεύεται το 2017 στη θεραπεία Σχημάτων από τις Δρ Χριστίνα Βαλλιανάτου και Dr Tijana Mivoric (Schema Beligrade). Επίσης διευρύνει την εκπαίδευση της στην εξειδικευμένη θεραπεία για το ψυχικό τραύμα EMDR για παιδιά και εφήβους λαμβάνοντας εκπαίδευση από την Dr Joanna Morris-Smith, EMDR UK & Ireland. Παράλληλα στις αρχές του 2017 ξεκινάει τη συνεργασία της με την ιδιωτική κλινική, The Private Therapy Clinic στην Harley Street.

Στη τελευταία της θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (2017-2019), εργάζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charring Cross σε συνεργασία με το Imperial College London, όπου διευθύνει (Lead Psychologist), την Κλινική του τομέα Σύνθετου Τραύματος, Κατάθλιψης, και Άγχους και  στην δευτεροβάθμια περίθαλψη και παράλληλα υποστηρίζει τον τομέα των Διαταραχών προσωπικότητας. Στα πλαίσια της εργασίας της εποπτεύει την κλινική και ακαδημαϊκή εργασία υποψήφιων διδακτόρων των UCL και UEL Universities.

Η συνειδητή επιλογή της να περάσει 8 χρόνια της κλινικής της πορείας στη δευτεροβάθμια περίθαλψη,όπου οι περισσότεροι θεραπευόμενοι επιδεικνύουν υψηλή συννοσηρότητα και υψηλό ρίσκο υποτροπής, την εφοδιάζουν με αποτελεσματικές δεξιότητες ώστε να σχεδιάζει, να παρέχει υπηρεσίες και να διαχειρίζεται τόσο τις υψηλές ανάγκες των θεραπευόμενων της  όσο και της διεπιστημονικής ομάδας. Όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας της διεπιστημονικής ομάδας στα νοσοκομεία που έχει εργασθεί, εποπτεύοντας την εργασία των Κλινικών και Συμβουλευτικών Ψυχολόγων και δημιουργώντας και συντονίζοντας θεραπευτικές ομάδες Θεραπείας Αποδοχής και Δέσμευσης και ομάδες Θεραπείας Εστιασμένη στη Συμπόνια για συμπονετική ηγεσία (compassionate leadership).

Αθήνα, 2020 έως σήμερα.
Το Σεπτέμβρη 2020 μεταβαίνει στην Αθήνα και ξεκινά να εργάζεται ιδιωτικά στην οδό Δημητρέσα 7-9, πλησίον Μεγάρου Μουσικής, με ενήλικες και εφήβους τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε θεραπευτικές ομάδες. Επίσης παρέχει συμβουλευτική γονέων. Η θεραπεία παρέχεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

 

Μέλος Συλλόγων

 • Επίτιμος μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (Associate Fellow)
 • Μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (British Psychological Society)
 • Μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (American Psychological Association)
 • Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου των Συμπεριφορικών και Γνωσιακών Θεραπειών (British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies)
 • Μέλος του Βρετανικού EMDR UK & Ireland Συλλόγου
 • Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου της Σχετικής Συμπεριφορικής Επιστήμης (Association for Contextual Behavioral Science – ACBS)
 • Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου της Θεραπείας Εστιασμένης στη Συμπόνια (Compassion Mind Foundation)

 

Πιστοποιήσεις

 • Εγκεκριμένη Επαγγελματίας Ψυχολόγος (Registered Practitioner Psychologist) από τοHealth & Care Professions Council (HCPC), με αριθμό εγγραφής, PYL28691
 • Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος από την Βρετανική Ψυχολογική Εταιρείας (BPS), του τμήματος Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, με αριθμό εγγραφής, 253381
 • Πιστοποιημένη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια-Επόπτρια του Βρετανικού Συλλόγου των Συμπεριφορικών και Γνωσιακών Θεραπειών, με αριθμό εγγραφής 130711
 • Πιστοποιημένη EMDR Ψυχοθεραπεύτρια-Επόπτρια του EMDR UK & Ireland
 • Πιστοποιημένη Κλινική Επόπτρια της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, (BPS, RAPPS)
Scroll Up
Copy link
Powered by Social Snap