Εκπαίδευση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας

Εκπαίδευση

Κλινικό Πλαίσιο

Στα πλαίσια της κλινικής μου πορείας παρείχα εκπαίδευση σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο δημόσιο τομέα του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και στον ιδιωτικό τομέα, σε μια ευρεία θεματολογία. Κυρίως έχω συνεργαστεί με Διδάκτορες Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Γνωσιακούς και Συμπεριφορικούς Ψυχοθεραπευτές, Διδακτορικούς εκπαιδευόμενους της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Εκπαιδευμένους και Εκπαιδευόμενους Θεραπευτές στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης και στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια και στη Θεραπεία EMDR. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Εισαγωγή στην Τραυματοθεραπεία, EMDR
  • Θεραπεία σε πρώην παιδιά στρατιώτες και βετεράνους πολέμου, EMDR
  • Εισαγωγή στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία (ΔΣΘ)
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Συμπονετικής Ηγεσίας (compassionate leadership) της διεπιστημονικής ομάδας, βασισμένο στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (ΘΕΣ)
  • Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα, Αναπτύσσοντας τις διαδικασίες Ψυχολογικής Ευελιξίας στη διεπιστημονική ομάδα, βασισμένο στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ΘΑΔ)

Ακαδημαϊκό πλαίσιο

Επίσης στα πλαίσια παροχής κλινικής εποπτείας σε Διδακτορικούς εκπαιδευόμενους της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας των διδακτορικών προγραμμάτων του UCL, UEL, CITY, UEL Surrey, Hertfordshire, Southampton πανεπιστημίων έχω κληθεί να δώσω διαλέξεις σε αρκετά από τα αντίστοιχα διδακτορικά προγράμματα για την περαιτέρω κατάρτιση των εκπαιδευόμενων, πάνω σε μια ευρεία θεματολογία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Η γνωσιακή αναδόμηση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ)
  • Ο ρόλος των αξιών στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ΘΑΔ)
  • Το ψυχικό τραύμα της χρόνιας σεξουαλικής κακοποίησης, EMDR Θεραπεία
  • Ρύθμιση του συναισθήματος στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία (ΔΣΘ)
  • Τα εμπόδια της συμπόνιας στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (ΘΕΣ)

Από το 2018 συνεργάζομαι  με το Ινστιτούτο Έρευνας Θεραπείας και Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) όπου συντονίζω, εκπαιδεύω  και εποπτεύω τις ολοκληρωμένες βασικές εκπαιδεύσεις, στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης και στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια. Και οι δύο βασικές εκπαιδεύσεις εστιάζουν στο θεωρητικό υπόβαθρο των εν λόγω θεραπειών, στον τρόπο παρέμβασης και στη χρήση βιωματικών τεχνικών, τόσο στο θεραπευτικό πλαίσιο, όσο και στην καθημερινότητα του εκπαιδευόμενου. Κάθε εκπαίδευση διαρκεί τρία Σαββατοκύριακα και συνοδεύεται από ετήσια ομαδική συμβουλευτική εποπτεία. Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στους παραπάνω συνδέσμους.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες

Παρέχω εξατομικευμένα πακέτα εκπαίδευσης, κατάρτισης με σκοπό να καλύψω τις ανάγκες του οργανισμού σας. Το μεγαλύτερο μου μέλημα είναι όσοι παρακολουθούν την εκπαίδευσή να μαθαίνουν, τόσο πρακτικές δεξιότητες που μπορούν να ενσωματώσουν στην κλινική τους πράξη, όσο και στη ζωή τους. Συνεπώς, δίνεται πάντα μεγάλη έμφαση στην ενεργή και βιωματική μάθηση. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου.

Είπαν για Εμάς

«Η εκπαίδευση στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης ήταν μια σημαίνουσα εμπειρία με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική μου καθημερινότητα. Με μια ιδιαίτερα δομημένη, αναλυτική αλλά και αδιάλειπτα ενδιαφέρουσα παρουσίαση και ανάπτυξη της θεματολογίας, η Αλεξάνδρα, εμφανώς καταρτισμένη και εντυπωσιακά πρόθυμη να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία της, συνέβαλε καθοριστικά στο να διαφοροποιήσω τη ΘΑΔ από ένα ακόμη αντικείμενο κατάρτισης και να την αναγάγω σε στάση ζωής».

(Όλγα Νικολάου, Phd, MSc, Σχολική Ψυχολόγος)

« Είχα το προνόμιο να γνωρίσω την Κυρία Χρυσάγη στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης και στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια, ως εισηγήτρια και επόπτρια. Έχει άριστη γνώση και εμπειρία στην εφαρμογή των μοντέλων και των τεχνικών, εξαιρετική ικανότητα μετάδοσης και παρουσιάζει τις πληροφορίες με έναν απόλυτα κατανοητό, σαφή και μεθοδικό τρόπο. Κατά την εκπαιδευτική διαδικασία παρουσίασε σημαντικές νέες γνώσεις και εφαρμοσμένες κλινικές τεχνικές. Η συναισθηματική κατανόηση, η συμπόνια και η ζεστασιά που διαθέτει αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον για το διδακτικό της έργο την κάνουν να παρέχει με σεβασμό τις υπηρεσίες της. Επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, προσωπική ζέση και δέσμευση και προσαρμόζει τη διδακτική διαδικασία σύμφωνα με τις επαγγελματικές και προσωπικές ανάγκες των συμμετεχόντων».

(Ελένη Ράπτη, MSc, Κλινική Ψυχολόγος)

«Η κυρία Αλεξάνδρα Χρυσάγη, είναι μια επόπτρια που παρέχει ποιοτική και ουσιαστική καθοδήγηση στην κλινική άσκηση του θεραπευτή, με άμεση συνεργασία και βοήθεια στην επίλυση τυχών ζητημάτων και με μεγάλη διάθεση για μετάδοση της γνώσης!Την ευχαριστώ από καρδιάς,».

(Μυρτώ Λεμονούδη, MSc, Κλινική Ψυχολόγος)

« Η εκπαίδευση μου στην Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης ξεκίνησε με απορία και σκεπτικισμό και με οδήγησε με έκπληξη σε έναν νέο και ευέλικτο τρόπο ψυχοθεραπευτικής σκέψης. Η Αλεξάνδρα επιδεικνύει με μια αυθεντική στάση προτύπου τι σημαίνει προθυμία, μοίρασμα, σύνδεση, εξέλιξη, αποδοχή και ευελιξία. Η συμβουλευτική εποπτεία που ακολούθησε την εκπαίδευση εμπλούτισε περισσότερο την αποκτημένη γνώση, προβλημάτισε, γέννησε ερωτήματα, βοήθησε στην εξέλιξη. Αν η Αξία σας είναι η αυτό-ανάπτυξη, η Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης είναι μια εκπαίδευση που θα σας κάνει να νιώσετε ότι ταξιδεύετε στον δρόμο που επιθυμείτε.».

(Κατερίνα Τσάμη, MSc, Ψυχολόγος)

« Το εκπαιδευτικό σεμινάριο υπήρξε ιδιαίτερα βοηθητικό και σημαντικό στην κατανόηση του θεωρητικού πλαισίου και της κλινικής εφαρμογής της ΘΑΔ. Με προσεγμένη δομή των παρουσιάσεων και ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη. Η εισηγήτρια αποσαφήνιζε κάθε σημαντικό θεωρητικό σημείο και φρόντιζε να παρουσιάσει τις επιμέρους τεχνικές και εργαλεία, με τρόπους που διευκόλυναν την κατανόηση και εφαρμογή τους. Ιδιαίτερη, επίσης, έμφαση στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στη δυναμική της ομάδας. Συνολικά η εκπαίδευση στη ΘΑΔ ήταν μια σημαντική μαθησιακή εμπειρία».

(Σοφία Κατούδη, MSc, Ψυχολόγος)